dilluns, 20 de maig del 2013

TROBADA D'ESCOLES EN VALENCIÀ CAMP DEL TÚRIA (NÀQUERA 26 DE MAIG 2013)




 PROGRAMA
10:00: Arribada i concentración a la Glorieta Saint-Germain Laprade-
10:30: Cercavila
11:00: Recepció i benvinguda als centres educatius participants a la Plaça Jaume I
11:30: Tallers
13:30: Parlaments i fi de festa.

Trobades d'Escoles en Valencià continuen el seu viatge per les comarques valencianes. Són festes per la llengua lúdiques i reivindicatives que visualitzen l'autoestima lingüística i reclamen als responsables institucionals que facen del valencià la llengua pròpia i oficial d'ús normal per a tots i per a tot.
Enguany les festes per la llengua es dediquen a la figura de Vicent Andrés Estellés. Es commemoren els vint anys de la mort d'un poeta cabdal de la nostra literatura. L'obra d'Estellés és un llegat molt preuat que tenim els valencians i les valencianes, un llegat, fonamentalment poètic, que retrata la nostra història i una manera d'entendre el món a través d'eixa poesia quotidiana i meravellosa, convertida en segell Estellés.

Estellés és personal i universal, un poeta que ha sabut transmetre el tarannà valencià i les nostres arrels a través del detall. Per tot això les Trobades d'Escoles en Valencià 2013. Una bona part de l'obra de Vicent Andrés Estellés desprén una actitud social i reivindicativa inqüestionable. Els missatges d'Estellés, referits al sentiment col•lectiu de sentir-nos poble, seran l'eix vertebrador de les Trobades 2013 sota el lema La veu del teu poble per tal que els més de 200.000 assistents es retroben amb un dels nostres poetes en majúscules.
Escola Valenciana ha preparat unes auques sobre el poeta per a tots els centres educatius i té habilitat un espai al web on es pot accedir a diversos recursos educatius sobre Estellés per a treballar a l'aula. Des de fa un grapat d'anys, el dissenyador Xavier Mariscal crea el cartell i les samarretes de les Trobades d'Escoles en Valencià. Les samarretes de les Trobades són 100% valencianes. Totes les empreses involucrades en el procés són de les nostres comarques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada